Mishandling av barn får meg til og se rødt!

Av og til lurer jeg på om jeg har valgt feil yrke. Jeg er utdannet barnevernpedagog, men takk og lov for at jeg ikke jobber i barnevernet. Som den følsomme personen jeg er, tror jeg ikke jeg kunne klart og holde hodet kaldt i tøffe situasjoner - ikke når det gjelder babyer, ikke når det gjelder funksjonshemmede barn og generelt små barn, som i motsetning til en voksen blir ganske hjelpesløse. Jeg kikker alltid på VG.no og DB.no og det er jo ikke akkurat få ganger det har stått noe om barn som blir mishandlet eller har vært utsatt for omsorgssvikt, men det jeg kom over i dag tok kaka! Sist jeg ble så sint som jeg er nå, var da en mor og stefar mishandlet en 1 år gammel gutt til døde. Han hadde brudd i nesten alle ledd, og de hadde bokstaveligtalt brukket ryggraden hans i to. Jeg glemmer det aldri, og spesielt etter jeg selv ble mor så gjør det faktisk veldig vondt og vite om hva andre får gjennomgå. Det jeg så i dag, på DB, var en overvåkningsvideo fra en barnehage i Kina, hvor en barnehage-ansatt mishandlet ei funksjonshemmet jente på 4 år. Det jeg så fikk meg til og grine, og jeg ble så forbanna at jeg nesten får lyst og reise til Kina og kaste denne dumme dama til ulvene, bjørnene, haiene, krokodillene osv. Jeg får så vondt inni meg når jeg ser hvordan denne jenta blir slengt rundt på gulvet og i lufta at jeg har ikke ord. For noen år siden jobbet jeg selv med multifunksjonshemmede barn, og som mor og fordi jeg generelt bryr meg om de minste og mest uskyldige i verden, så får jeg bare lyst og grine! Jeg blir nesten redd for og levere fra meg min datter til andre, fordi jeg vet ikke hva de faktisk gjør med henne, jeg vet bare det de sier. Kanskje jeg høres litt småparanoid ut. Det bryr meg ikke. Fordi etter det jeg selv har fått oppleve fra min tid på Røde Kors sin alarmtlf og Kors på halsen, så er det så lite som forundrer meg lenger. Dessverre. Det kan skje mye bak lukkede dører og av og til føler jeg nesten jeg er på randen av et sammenbrudd pga alle de tilfellene jeg leser om og hører om stakkars små og så kan jeg ikke gjøre noe for å hjelpe mot denne jævelskapen i verden. Tror neppe det finnes noe Gud.

6 kommentarer

r0tt3r3ng

29.10.2012 kl.23:10

Er helt enig i det du sier! Begynner nesten å grine jeg også, både når det er barn, eldre og dyr som blir misshandlet. Får helt vondt i hjertet av det!

.....

29.10.2012 kl.23:26

HELT ENIG! Jeg har aldri blitt banket eller noe sånt, men jeg ble utsatt for seksuelle overgrep fra en som sto meg veldig nær.. Klarer ikke å fatte hva som går igjennom hodet på overgripere/mishandlere. Bra at du skriver om det, siden det er et så viktig tema :-) Stå på videre!

MrsYorsk

30.10.2012 kl.06:35

jer er (nesten) helt enig med deg. det er urtolig trist hva som noen mennesker gjør med barn/andre mennesker. :( helt tragisk for barna og for mishandlere. jeg mener, det er jo ikke slik at et normalt menneske står opp en dag og tenker seg "i dag skal jeg misshandle et barn!". det har skjedd noe med dem, så at de ble i stand til å gjøre ubeskrivelige ting med andre mennesker uten å ha medfølelse. det som gjør det dobbelt tragisk er, at mange misshandlere har opplevd liknende traumaer. :(

Lala

30.10.2012 kl.07:56

Du er så utrolig flink til å skrive, Annette ! Jeg er så utrolig enig med deg! Barn har ingenting de skulle ha sagt hvis en voksen virkelig vill ! De har jo ingen somhelst mulighet for og forsvare seg!

Annette B

10.11.2012 kl.14:11

Lala: Tusen takk for det :-) Kjempe koselig og høre. Godt vi er enige!

Annette B

10.11.2012 kl.14:11

.....: Så trist =/ Håper du har det bra nå da ?

Skriv en ny kommentar


hits