Å være gravid er ingen dans på roser

Dette innlegget er ikke ment å bli til for å klage, men for å være helt ærlig rundt det å være gravid. For både de kvinnene som ikke har vært gravide og mannfolka som ikke kan bli gravid, lurer jeg av og på til hvordan de oppfatter gravide, som meg selv. Tror de vi syter oss til alt og bruker "jeg er gravid" som en unnskyldning? Jeg kunne ønske alle hadde kunnskap og forståelse, fordi når jeg for endte gang på så og så mange uker må gi samme svar når folk spør meg hvordan jeg føler meg nå, så syns jeg nesten det er smått flaut å svare. Tror de meg liksom når jeg svarer at formen er den samme som for 1,4 og 8 uker siden. Ingen forandring. Takk og lov så sa en kollega til meg etter terminmøtet i forrige uke, at jeg kunne bare være sykemeldt med god samvittighet!

Noen gravide de har ingen plager som helst, noen syns det er såååå koselig og noen savner magen når det hele er over. La meg si at jeg ikke er en av dem, og la meg i samme setning si at jeg gleeeeder meg som et barn på julaften, til å bli mamma igjen. H*n er dypt ønsket. Men etter to svangerskap med kvalme og oppkast helt ut i andre trimester - og jeg vet ikke når det vil gi seg denne gangen - så skal jeg IKKE ha flere barn. En annen ulempe som følger med kvalmen ( og det gjelder kvalme generelt og har ingenting med graviditet å gjøre ), er at spyttproduksjonen min har skutt i taket og det er ikke vanlig spytt, og det er helt pyton. Svelger jeg det, spyr jeg, prøver jeg å få det på et normalt nivå blir jeg tørr i kjeften - som om jeg skulle prøvd å svelge en skje kanel.. Da spyr jeg au. Så enten må jeg spytte konstant ( niiice når man er jente ), eller så må jeg spise/drikke/ha noe smakfullt i munnen til enhver tid. Det høres kanskje ikke ut som et problem, men jeg syns det hadde vært mye enklere om det bare ville gi seg, i og med det ikke er alt jeg vil ha i nærheten av tunga mi..eller mer det at jeg ikke takler det. Oh well.

 I løpet av de siste to ukene har jeg også fått bekkenløsning, noe i teorien alle gravide får, men ikke alle får smerter. For min del har det vært en følelse av og være konstant lemster i nedre del av magen, samt at jeg får vondt i høyre rompeball, hofte og lår. Kun høyre. Jeg kaver når jeg skal ut av senga, jeg kaver når jeg må stå på et ben for å ta på/av meg enten strømpebukse, sko o.l, eller når jeg må bøye meg for å løfte noe tungt. Av og til når jeg går så kan jeg plutselig falle litt sammen, akkurat som noen kakker deg bak kneet. Very funny. Jordmor kunne heldigvis berolige meg på mandag, med at det mest sannsynlig ikke ville bli verre, men at det heller ville bli bedre ettersom livmoren vil trekke seg litt mer opp. La oss for gudsskyld håpe det. 

Så syns jeg det er relativt tungt å være gravid. Ikke fordi magen min er så stor ( eller fordi puppene mine ser ut som meloner som tilhører noen andres kropp), men fordi jeg er mer trøtt enn vanlig (pga kvalmen), energien fort tappes og fordi jeg har vondt. Så må jeg fungere overalt; på jobb, hjemme, som mamma, husmor, kjæreste og ikke minst skal jeg også være noens venn. Men herre, jada jada - det er selvpåskyldt og vel verdt det til slutt. Hjerte, hjerte, hjerte! Opp i dette finnes det meget gode stunder også. F.eks når jeg fikk høre de vakre hjerteslagene, når jeg kjenner forsiktige spark, når jeg kan handle ting til babyen o.l. Forleden dag skulle jeg nemlig handle julegaver og "snubla" over Newbie-serien til Kappahl, som jeg forelska meg i og handla inn en hel hau til JENTE!! Heldigvis kan jeg bytte det helt til etter ultralyd hvis det skulle vise seg at jenta mi har en penis :) 

11 kommentarer

Lene (17 ÅR OG MAMMA)

14.12.2012 kl.10:31

Utrolig bra skrevet!

Jeg skjønte ikke delen med anntall barn. Har du to nå og én til på vei? Eller har du én datter og enda en på vei?

Sara og Bodil

14.12.2012 kl.10:35

God bedring! du er heldig som snart holder rundt ditt barn :)

juliannalove

14.12.2012 kl.10:39

Fin blogg

Sarah og Emilie

14.12.2012 kl.10:51

God bedring! Bare å glede seg til alle de koslige stundene du får den babyen er ute :)

Annette B

14.12.2012 kl.10:53

Lene (17 ÅR OG MAMMA): Takk :) Ja det sto kanskje litt dumt, men iallefall har jeg ei datter og får et barn til :)

Annette B

14.12.2012 kl.10:53

Sara og Bodil: Tusen takk :) Gleder meg veldig!

Annette B

14.12.2012 kl.10:54

juliannalove: Takk takk :)

Annette B

14.12.2012 kl.10:54

Sarah og Emilie: takk :) Gjett om jeg gjør :)

Lene (17 ÅR OG MAMMA)

14.12.2012 kl.11:15

Gratulerer med ett barn til :) Hvor langt er du på vei nå, og vet dere hva det er?

Alice Lunde

14.12.2012 kl.11:55

Skjønner det der ikke er gøy. Jeg hadde ikke så store problemer i mine to svangerskap, men å gå gravid andre gangen var myyye kjedeligere enn første gang i hvert fall!! Lykke til videre ;)

Annette B

15.12.2012 kl.13:52

Lene (17 ÅR OG MAMMA): Takk for det :) Jeg er 5 mnd straks, og vi vet ikke ennå :)

Skriv en ny kommentar


hits