Gullkorn fra barnemunn...

..og det er ingen andre enn min egen datter. Av og til er det veldig merkelig å tenke på at hun allerede er 2 år. Jeg husker fødselen som om det var i går, og tida fra hun var nyfødt til nå har flydd! Men jeg kan forsikre alle vordende eller nybakte mødre om at det bare blir gøyere og gøyere. Utviklingen som skjer mellom 1,5 til 2 år, for ikke å snakke om utviklingen fra 2 år til 2 år og to måneder som Adele nylig er blitt, er huge! Det er som om vi prater med ei lita dame. Hun bruker kroppspråket veldig bra. Hun gestikulerer med hendene, setter hodet på skakka, legger handa på skuldra di og veksler mellom å se i f.eks boka og holde øyenkontakt når hun forteller. Humor og ironi er det heller ikke mangel på. Ja, noen ganger kan jeg faktisk ikke tro hva som kan komme ut av munnen til en liten sjel - generelt.

Her er noen gullkorn fra Adele den siste måneden:

Hun legger hodet på skakka, ser meg i øynene og smiler så fint. Jeg skjønner hun vil noe.
- Kan æ se film?
Mamma: Nei, du har nettopp sett en. Ikke mer nå.
Hun ser litt ut i rommet, som om hun tenker.
- Kan æ spør pappa?

Vi er i dusjen og hun får øye på tattooen min på ryggen.
- Nei, nei, nei! Du kan ikke tegne der!

Hun er på vei ut av sengen vår, og tar med seg puta og"katta", men glemmer "kosen" og "Ku-Jon". Jeg spør om hun ikke vil ha dem med seg.
- Pappa, kan du hente "Kosen"?
Mamma: Adele, det klarer du selv. Du står rett her med dem.
- Pappaaa, kan du hente??

Det er kanskje ikke gullkorn i den grad at "med skjegget i postkassen" betyr at nissen har klemt skjegget sitt eller "Hvorfor er ikke postmannen snill?" - fordi han alltid kysser mamma når ikke pappa er hjemme... MEN som foreldre som har sett denne vesle frøkna vokse til, så er disse tingene hun sier utrolig sjarmerende. Jeg kan ikke hjelpe for å bli litt stolt når hun åpenbart setter krav til oss også. Tror vi er på rett vei og håper for all del tenårene blir like lette.


(Tidlig vår 2012)

7 kommentarer

Helene

27.01.2013 kl.13:17

Digger Bloggen din

Mari

27.01.2013 kl.13:38

Haha, herlig å lese :-)

Johanna

27.01.2013 kl.13:41

Så søtt bilde :)

adrianasunivers

27.01.2013 kl.13:59

Kjenner meg så godt igjen i det du skriver. Sønnen min er 3 år og jeg føler det som om det var i går han ble født. Det morsomste er når vi sitter i sofaen og han plutselig reiser seg, går mot gangen og sier : "Jeg kommer straks jeg mamma". Høres jo vanlig ut for de jeg nevner det for men at en treåring bruker ordet straks er for meg morsomt. Ikke snart men straks ... jaja..

Ha en fin søndag videre, og nydelig jente du har :)

Annette B

31.01.2013 kl.20:27

Mari: Ikke sant :)

Annette B

31.01.2013 kl.20:28

Johanna: Takk takk :)

Annette B

31.01.2013 kl.20:29

adrianasunivers: Ja jeg tenker av og til at nå er det jammen ikke lenge før hun flytter ut. På tull da, vel og merke, men de blir store og smarte, så utrolig raskt :)

Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar


hits