Er du fordomsfull/ Life is too short

Jeg bet meg merke i en krass kommentar ei venninne fikk til et av hennes blogginnlegg, og kom samtidig da til å tenke på kommentarer jeg har hørt folk slenge ut i lufta om "bloggere". Akkurat som det skulle være en egen rase?  Uten at jeg vet om det er ment slik, uttrykker de en negativ holdning til det å blogge. Disse folkene har såklart ikke blogg selv (men de griper gjerne sjansen til å få inn en neg. kommentar om folk som blogger) Altså..er folk nødt til å kommentere når noen velger å gjøre annerledes enn dem selv? Jeg har en blogg, men anser ikke meg selv som en såkalt "blogger". Jeg langt ifra lever av det. Tjener faktisk ikke ei krone på det, men trives med å skrive som jeg har gjort siden jeg først lærte det. Jeg har skrevet i mange år, dette er bare en annen plattform. Trives med å la meg inspirere av andre og dele erfaringer, når jeg selv vil og når jeg kan gjøre det med god samvittighet. 


Så finnes det de som lever av å blogge, har med seg mac og kamera oooveralt. Ja hva så? Kan de ikke bare få lov og styre som de ønsker :-) Jeg skulle gjerne levd av å skrive selv. Det at man har valgt å opprette blogg, og bruker mye..eller lite, tid på den, betyr ikke at en ikke har noe mellom ørene eller at man kaster bort tid. Mennesker er såklart ulike, så det er sikkert noen av dem au, som med alt annet. Men jeg leser like gjerne noens blogg, enn å sette meg ned med en novelle. Da kjeder jeg meg rett som det er. På bloggene jeg leser får man en bit av the real deal, og jeg blir motivert og inspirert. Det vil jeg heller bruke tid på enn å lese fiksjon. Det finnes mange bra blogger og de færreste av dem ligger på noen toppliste. 

Noen velger og skrive dagbok, noen velger og lese bøker. Det er da ett fett om man heller vil bruke den tiden på og skrive/lese blogg. Forskjellen er verktøyet. Sier ikke dette fordi noen har fornærmet meg personlig, men fordi jeg generelt i livet er lei av mennesker som føler seg ovenpå, som er "bedre enn", mennesker som dømmer basert på at de tror de kjenner et menneske, mennesker som dømmer andre som velger annerledes. Gosh, jeg er shitlei sånne folk som tror de er så åpne og liberale og som faktisk heller er trangsynte og fordomsfulle.

Jeg syns at mennesker som ikke gjør andre vondt, skal få lov og styre med sitt som de vil. Så kan heller alle andre kommentere når de har noe positivt og si, når det direkte berører dem, eller når de blir spurt om sin mening. Før det ser jeg ingen grunn til at noen skal behøve å si noe hvis alt de kan komme på kun er av negativ art.

Såklart har jeg selv mine meninger til tider og kan være uenig i hvordan andre styrer, men hvor ofte betyr det egentlig noe? Hvor ofte er det vesentlig hva jeg syns? Mennesker kan være så utrolig forskjellige, og det finnes mange alternativ som er rette alternativ - det avhenger av hvem vi er. Så..har jeg ikke noe med det, så holder jeg snavla igjen. 

 

Lånt fra Google.no
5 kommentarer

beate fredriksen

23.02.2013 kl.21:47

Bra skrevet,og helt enig!!!Jeg har ikke vært på så mange blogger,der folk tror de er "bedre" enn andre....heller motsatt....og da pleier jeg å tenke:rart at så mange sliter....vanskelig å lese om livet demmes...blir jo på en måte berørt selv...får lyst til å hjelpe....det finnes mennesker med anorexia,selvskadere,deprimerte,osv osv....syns vi som blogger,kan prøve å hjelpe hverandre,istedet for å fordømme!kanskje hvis noen leser en blogg,der noen ikke har det så fint,så kan den som leser dems blogg legge igjen en positiv oppmuntring eller to?besøk gjerne meg og min blogg.-)ha en fin kveld:-)

Linda

23.02.2013 kl.21:50

Utrolig bra skrevet, du får virkelig frem budskapet :) Kan ikke si annet enn at jeg er enig med deg!

Aronia

23.02.2013 kl.21:56

m0loen: Fin blogg :)

Glitter

23.02.2013 kl.22:34

Kjenner til hva du skriver om kommentarer av den nye fordømmende sorten. Får noen av dem selv. Personlig synes jeg at mennesker som våger å ha en mening, å som stikker hodet frem slik at de kan dele noe de selv har vært kreative nok til å skape er langt tøffere enn de som våger å kritisere dem for det.

Anja's Verden

24.02.2013 kl.09:19

Bra skrevet som vanlig :)

Skriv en ny kommentar


hits