Når "Kosen" må dusje

Adele hun har en bestevenn. Nemlig "Kosen" som hun fikk i gave dagen etter hun ble født. Den er med overalt, gjennom tykt og tynt. Derfor er det jo naturlig at den daglig også går gjennom mye shit og av og til kan trenge en vask. Men hvordan ta fra barnet ditt det kjæreste det har? ..selv om det bare gjelder for en liten stund. Det er som regel ikke så lett.

Adele hun er blitt såpass stor nå at jeg tar henne med på mye av det som foregår i heimen, samme gjelder når vi må vaske "Kosen". Min opplevelse med barnet mitt er at sålenge hun vet hva som skjer og hvor kosekluten er, så er det greit. Så jeg begynner med å fortelle henne at den trenger en dusj den også, og spør om hun kan hente den og legge den inn i vaskemaskinen selv. Ofte har jeg fått et absolutt nei, og har da i stedet spurt om vi kan vaske KuJon, som er tvillingbroren til "Kosen", men som ikke er like populær. Etter at hun har vært med på dette noen ganger, har hun skjønt at hun får de tilbake. Så sist jeg spurte om vi kunne vaske kosekluten fikk jeg et ja. Hun hentet den, la den inn, lukket døren til maskinen, hjalp til med å starte den og vinket hade. Så gikk vi borte fra vaskerommet. Jeg var litt spent på hvor lang tid det ville ta før hun kom til å spørre etter den. Hun klarte seg faktisk relativt lenge uten, men etter ca. halvannen time da hun ble trøtt, så ble hun litt trist for at "Kosen" var utilgjengelig. Da satt vi oss ned på vaskeromsgulvet og kikket litt på kosekluten gjennom ruten. Det hjalp litt å se han, og hun la seg til å ta sin formiddagslur uten. 

 


Mens hun sov hang jeg den opp til tørk i sola som stekte godt gjennom ruta den dagen. Hun oppdaget den med et bredt smil, da hun våknet, MEN hun lot den henge (nesten) i fred til den var tørr. Hun passet godt på den, satt ved siden av den og ventet og av og til kom hun borti så den falt ned. Hvem fikser? Adele. Hun hang den opp igjen og fortalte meg helt av seg selv at hun skulle være forsiktig så den ikke falt igjen. Men såklart..en toårings små hender kribler det ganske godt i når de vil ha noe, så hun måtte jo plukke litt på han likevel innimellom. Til syvende og sist ble han tørr. Hun var bare sååå god og tålmodig den dagen :-) I og med jeg vet hvor mye "Kosen" betyr for Adele, ble jeg i grunnen ganske stolt av henne. Hvem vet om det går like smoothe neste gang, men jeg har iallefall troa på å fortelle, vise og ta barnet med på det som skjer. Easy as pancake :-)

8 kommentarer

MALENE KRISTIANSEN

21.03.2013 kl.14:57

Bloggen din er utrolig bra, du har fine bilder og designet er jo også helt topp. Stå på videre du er jo kjempe flink, du har fått en ny fast leser hvertfall! :-))

s0th

21.03.2013 kl.15:08

tnaw så søtt!!

Siv Jensen

21.03.2013 kl.15:55

Søtt.<3 Har hatt samme problem med min datter. Men det gikk bra så lenge hun fikk være med på å vaske yndlingsbamsen sin. :)

moustachee

21.03.2013 kl.16:55

utrolig søtt innlegg, husker jeg også hadde en sånn kos når jeg var liten. ÅÅ som jeg savner det:)

Tine

22.03.2013 kl.15:53

Veldig kul blogg! Har du lyst å være med i konken min? :-D

Annette B

26.05.2013 kl.22:28

moustachee: Takk for det :)

Annette B

26.05.2013 kl.22:28

Siv Jensen: Ja, det er noe med å ta de med på ting :)

Annette B

26.05.2013 kl.22:29

malenekristiansen: Såå koselig :) Takk!

Skriv en ny kommentar


hits