17 mai

Her er noen få bilder av vår dag. Været var ikke særlig pent, men tempen var ganske grei. Vi koste oss likevel og lot ikke litt regn stoppe oss. 17 mai er min favorittdag i året, og jeg lar ingenting komme i veien for denne dagen! Som alltid sto vi opp for å se på barnetoget, deretter dro vi på fiskebryggen med min foreldre og søsken. Der pleier det å være kø hver 17 mai, men ikke i år. Det var loads of ledige bord. Sier litt om været. Etter maten traska vi rundt i Markens, kjøpte Peppa Pig til Adele, is og litt snop. På 17 mai er alt lov - bare for å rettferdiggjøre det faktum at jeg endte opp med å ta knekken på Daimkaken alene. Nuvel, samboeren tok et lite stykke, Adele ville ikke ha og jeg..jeeeg kunne ikke holde meg vekk. 

 

 

Vel hjemme fra byen, dro vi for å se på borgertoget, etterfulgt av deilig grillmat og verdens beste salat! Naaam!! Så var det jo ekstra koselig at vi kunne høre ungdomskonserten som var over elva, fra spisestuen mens vi spiste. Fin dag. 

 

Hjemmelaga påskepynt 2013, for de små


Arbeidsfordeling her i huset, og Adele

Samboeren min og jeg er et relativt godt team og samarbeider bra. Så en dag satt vi oss ned i sofaen og snakket om å fordele litt oppgaver. Vi var begge enige om at dette var en grei måte å gjøre det på for ikke å irritere oss over hverandre når forventninger vi har til hverandre ikke blir innfridd eller for ikke minst å snakke om at hverdagen blir ganske mye enklere og leiligheten ryddigere, når man har struktur på ting (særlig med barn i hus). Så hans oppgaver er å holde orden på vårt soverom, kjøkkenet, ta søpla og f.eks praktiske ting som å bytte lyspærer, bytte batteri i leker og rense sluker. Det betyr ikke at ikke jeg også kan gjøre det, men det er rett og slett ting jeg syns er boring og det syns han er helt greit. Mine oppgaver er å holde orden på bad, vaskerom, stue, entre' og barnerom, samt praktiske ting som regninger, tøyvask, vanne blomster og huske på hvor ting ligger ( hans ting vet jeg som regel alltid hvor er, men fødselspapirene mine har jeg såklart lagt på et hinsides lurt sted..som jeg ikke husker). Det finnes såklart andre oppgaver som må gjøres i løpet av en dag, men det tar vi litt utifra hvem som er der når det skjer, som f.eks post og bleieskift. Andre ting gjør vi sammen. Syns det er helt supert å ha det slik. Da kan vi fokusere på det vi liker og føler vi behersker, fremfor hva som forventes av ei kvinne og hva som forventes av en mann, uten klaging og syting - noe jeg helt klart gjør når jeg må rense sluken (selvom det er mitt hår). Han baker gjerne boller med Adele eller lager middagen, og jeg kan like greit montere møbler ( men som regel er vi to om det) Heilt konge!

Så var det Adele. Vil ikke kalle det arbeid, selvom det krever mye med barn. Det er iallefall den beste og gøyeste "jobben" på denne jord!! Hvilken fryd! Hun er vi mye, mye sammen om. Vi vil jo helst oppleve hennes smil og gleder, dag ut og dag inn, begge to, og gøyest er det når alle tre er sammen. Men noen ganger er det pappa og Adeles kvalitetstid, og av og til er det mamma og Adeles kvalitetstid. Hva gjør vi sammen med henne, alene eller sammen? Vi tegner, lager trolldeig, lager mat sammen, baker og pynter, danser og synger, leser bok, leker hest eller katt&mus, er ute på kjelke, i heia, eller bare ute i hagen med sveler og varm kakao (såå kos), bader ( da bruker vi ordentlig god tid i det varme vannet. Hun vasker mitt hår og jeg vasker hennes, så synger vi litt og spruter hinsides mye vann over alt) + +. Det gøyeste er kanskje leggerutinen vi har skapt oss i det siste. Folk hadde vel ledd godt hvis de så oss, men anyways. Da synger og danser både mammaen og pappaen, mens Adele ligger i senga si og smiler fra øre til øre " mer, mer, meeer! ". Så kosemoser vi litt alle tre, og så er det natta. Hun har begynt å si " Nattnatt, else dæ ". Nydelige jenta vår. Ellers hva henne angår så hjelper hun også mye til her hjemme. Mest fordi hun vil og litt fordi vi syns det er greit å stille noen krav til henne også, nå som hun vokser til og forstår mer og mer og mer. Det er jo nesten crazy til tider, hvor stor jenta i den lille kroppen, har blitt. Love her! Love my family!

 

Viktig å utforske ;-)


Gøy med trolldeig, selv for mor

I dag har vel så og si halve dagen gått bort til trolldeig, maling og tegning. Veldig gøy, også så enkelt! Først så lagde jeg det for at Adele kunne leke seg litt, men hun ble fort lei. Det gjorde derimot ikke jeg så lett, så jeg har prøvd meg på noen figurer til Adele, og noen til den kommende prinsessen, som jeg vil ha ved stellebordet :-) Andre ting er jo såklart til moi. Blant annet har jeg presset ut en del hjerter og malt dem i sort, og når de tørker er planen og bruke de som merkelapper til f.eks bleier, kluter, skittentøy osv. på stellerommet til babyen. Andre hjerter skal stemples og males i gammelstil, og brukes som pynt. Så mange penger spart. Fabolous!

 

Satt det på toppen av kjøkkenet til Adele. Koselig :-) 

 

Oppskrift:

1 del salt

2 deler mel

1 del vann

2-3 dråper Zalo

Jeg har stekt mine på ca. 150 grader i alt fra 1-2 timer avhengig av tykkelse. Noen trenger flere timer. 

Funfun.

Kjenner meg så lykkelig i dag

Ah, jeg kjenner meg så lykkelig i dag!! Jeg har en fabolous samboer og bestevenn, ei enestående datter og ei lita pike med ti sprikende fingre, ti tær og fire hjertekamre i magen min. Kan det bli bedre egentlig? Nå ser jeg bare frem til å møte dette nye familiemedlemmet en dag i juni ( satser på mai ). I mens skal jeg nyte tiden som er igjen, med Adele og samboeren - sørge for noen ordentlig gøye og koselige familiestunder. Tips tas gjerne imot. 

 

Samtidig så har ikke det å bli gravid vært det jeg hadde trodd. Har alltid ønsket meg to barn, ikke fler, ikke færre. Vi fikk Adele Noelle i 2010 og tenkte at sommeren 2013 eller 2014 ville være passelig for nestemann. Så gikk min store drøm i oppfyllelse, og så ble jeg veldig glad, er veldig glad, men også litt redd. Redd for at jeg ikke skal evne og "se" begge to og redd for at jeg ikke har nok kjærlighet til to. Jeg har nevnt dette til noen få som selv har flere barn, og de fleste har kjent seg igjen og sier de bekymringene forsvant så fort ungen ble lagt på brystet og at "det der" kommer og går helt naturlig. Velger og tro de har rett, for som sagt så gleder jeg meg så vilt mye at jeg må grave dypt etter tålmodighet frem til juni! 

Hektiske, men trivelige dager

Fra fredag av har det gått i ett. Fredag var det bursdagsselskap, lørdag var det julebord med jobb og søndag var det juleselskap med familien. Det var veldig trivelig. Deilig med anledninger til å pynte seg ekstra, og klæsje på noen sterke farger på leppene. Særlig nå som jeg er gravid liker jeg å føle meg fjong.Vel, denne uka så skjer det ikke mindre for å si det slik,derfor tok vi det helt med ro i går. Morroa startet på nytt idag med å pakke julegaver. Deretter besøkte vi min far på sykehuset og så inn til byen igjen  for og se årets 3D jule- lysshow. Det var pretty fascinerende greier. 

I morgen blir det barnebesøk og nissegrøt hjemme hos oss, med stor mulighet for nissebesøk. Adele syns julenissen er stor stas, og ga han senest på fredag en god klem og et godt kyss. Kanskje ikke så rart siden nissen ga henne en stor pose godteri.

Torsdag står foreløpig åpen, men jeg har en plan..som ikke er helt bekreftet ennå. Forhåpentligvis inneholder dagen f.a.m.i.l.y. 

Fredag blir en mini-julaften for oss. Vi skal ned til mine foreldre og søsken og ja..rett og slett feire jul på forhånd, med ribbe og pakker som ikke kan drasses med på fly. Vi reiser nemlig til England på lørdag og dermed blir det ikke feiring før 25 des. Jeg har vært med på det en gang før da samboeren min er engelsk, men riktignok i Norge, så da feiret vi jul begge dagene. Jeg er veldig spent på hvordan det vil bli, i og med jeg er nokså hjemmekjær rundt denne høytiden. Det er også et litt spesielt år i år, i og med bestemor gikk bort i sommer og jeg vet at ikke alle her hjemme ser frem til denne dagen, i år.

Julestrømpen til Adele er underveis. Oppi den blir hun å finne 1 Smoothie, 1 mandarin, Mikke Mus redder julen, 1 miniatyrpose ostepop og noe engelsk godteri. Dette har vært en årlig tradisjon i vår familie som hører julen med for min del, og det vil jeg føre videre - selvom hun kun er to år. Så morgenen 24 desember, starter vi på norsk vis, med strømpe og film. I de siste årene har jeg lagt en slags elsk på Mikke Mus og Donald i juletider og det passer jo ypperlig ettersom Adele selv er fan av "muuuuus". Oh som jeg gleder meg og OH som jeg elsker den jenta mi!!Mens vi venter på gjestene

 


Han på øverste bilde er "muffins-mannen" ;-)

Mor & datter :-)

Vi koser oss foran pappa sitt webcam.

Vondt å ta farvel.

Nå er det ca. 1 måned siden bestemor døde. Prøver å ikke tenke på det, fordi jeg syns ennå det gjør veldig vondt hvis jeg lar meg selv gå dit hen. I begravelsen så kom ei dame bort til meg og sa jeg ikke skulle sørge over at hun var borte, men minnes det gode vi har opplevd sammen. Det er jo sant nok det, MEN jeg skal også få lov å sørge. Fordi hvis ikke klarer ikke jeg gå videre, og jeg har slitt med å gi slipp. Noen dager etter begravelsen fikk jeg en så sterk følelse av savn, samtidig som det ikke hadde sunket inn at hun var borte. Jeg tok mobilen og begynte på ei melding jeg egentlig ville sendt henne. Så kom jeg på - nei, det kan jo ikke nytte - hun er død, borte, kommer ikke til å svare meg, kommer aldri til å komme inn døra mer eller be meg på skalkefest. Et vondt slag å få i trynet. Så i ukene etterpå har jeg tenkt at jeg må slette mobilnummeret hennes, men jeg har bare ikke fått det til. Jeg føler at nummeret er det siste som binder meg til henne - foruten minnene da. Sletter jeg nummeret så blir det så innmari virkelig at hun er død. Så jeg har aldri klart det. Men mobilen min tok såklart kvelden forrige uke, eller uka før der, who cares...så da mistet jeg alle nummer jeg hadde likevel. Nå må jeg bare finne meg i at livet er sånn og det forandrer seg ikke. Til helga tenkte jeg og ta meg en tur til bestefar - mannen i mitt liv. Jeg kjenner min egen smerte og lurer bare på hvordan han egentlig har det inni seg. Viktig at vi familie tar vare på hverandre. Alltid.

Fantastisk dag med fintfolk - BILDERAS

I heele dag har jeg vært i Dyreparken med familien, inkludert de som er på besøk fra Stord. Gu` så flott vær, og gu` så fin dag det har vært.

<3Les mer i arkivet » Mai 2013 » Mars 2013 » Februar 2013


hits