Teller sauer, men de stanger i gjerdet

Jeg vet ikke om det er fordi jeg er gravid, men jeg har den siste uken ikke klart og sovne på flere timer - selv om jeg er trøtt. Det er liksom det at hjernen min er veldig så snakksalig og fylt med idèer, når jeg har mest lyst til og sove like tungt og søtt som sidemannen min. Jeg prøver på en metode vi lærte av en psykolog da jeg studerte; legg deg på rygg, med bena litt adskilt, fold hendene, vær helt stille og merk deg alle lydene som egentlig er rundt deg - funker ikke. Jeg prøver og telle sauer i stedet for. Det begynner bra, de hopper over gjerdet, men plutselig begynner de og stange i gjerdet og de som gjør et forsøk på og hoppe de henger igjen med bakbena. Det hele blir komisk og jeg kan gi opp den metoden også. Jeg har vel en skrue løs. La oss heller prøve med en sang. Det funker halvveis av og til, men idet jeg merker at "nåååå skjer det", så oppdager jeg også at "oh shit, jeg må tisse". Prøver å fortrenge det fordi jeg vil, vil, vil sove, men underbevisstheten lar meg ikke slippe unna så lett. JAVEL, så får jeg gå på do da og me, myself and I må begynne på ei ny runde hvor vi slåss mot bloggtekster, sangtekster, julegaveliste o.l. Når jeg sent, men omsider sovner (og innimellom tissepausene) så har jeg også denne siste uken, drømt så mye rare greier. Fantasien min er jo helt på vidda. I natt var jeg f.eks jenta i Savages for de som har sett den filmen, jeg har drømt jeg var kjæresten til en som er og se i Norske talenter til fredag, og jeg har drømt at jeg ferska A1- Ben med ei venninne og jeg ble rasende på dem fordi jeg visste at Ben hadde dame. Ho, ho. Håper jeg kan skylde på at jeg er gravid :-)

 

 

Det er ytterst sjelden for å være frekk

Nobodys business

Denne sangen minner meg om da jeg først møtte og fikk øynene opp for min nåværende samboer.  Nesten hvert ord, kan jeg kjenne meg og oss igjen i. Vet ikke om han er enig. Jeg hadde vært singel i 4 måneder etter et forhold på 2 1/2 år. Var bestemt på at jeg skulle være singel lenge og kose meg med en nordlending "i hvert hjørne" og ha mange eventyr og dele med mine venninner i sør. Sånn ble det ikke, fordi der sto han - selveste prince charming, og følelser kan man ikke styre. Det var en tid jeg ble bedt om å holde meg vekke fra han. Men da var jeg blitt såpass moden i hodet, at det  ikke handlet om hva mennesker drev med før de møtte meg, det handlet om hva som kom til å skje etter at de hadde møtt meg. Vi har snart vært samboere og kjærester i fem år, foreldre i to år og snart blir vi foreldre på nytt. Er det ikke fabolous!? :-) 

 

Til å le og grine av.

Jeg har egentlig meldt meg på Idol i år, og audition er enten neste uke eller uka etter. Husker ikke nøyaktig dato. Tenkte at nå fikk det briste eller bære. Men ettersom situasjonen er som den er, så er det et veldig enkelt valg for meg og ta - jeg står over. En må jo tenke positivt hvis en vil noen vei, og da må jeg tenke at "hey, jeg kan vinne heile greia", og det passer jo ikke inn i min timeplan nå som jeg skal bli mamma på nytt, i mai. Jeg skal heller bare la livet gå sin gang, og vil det seg slik så får jeg det til på et annet tidspunkt. Jeg syns det er kjempe moro og synge og opptre. Det er ingen drøm å bli superstjerne akkurat, men det hadde vært cool og ha min egen plate liggende i musikkhylla mi som jeg kunne vise til barn og en gang barnebarn.

Da jeg studerte i Alta, møtte jeg ei på fest som spurte om jeg ville være med og kore i et band hvor hun var vokalist. Etter noen få konserter med de, ble jeg spurt om å være den kvinnelige solisten under et prosjekt kalt "The Commitments". Vi holdt to konserter, hvorav den siste ble holdt på Alta Soul og Blues festival 2010. AAAWESOME!! Det var et svært orkester og god stemning!

Så..nå kommer jeg snart til mitt verste mareritt hva opptredener gjelder.. Etter denne siste konserten fikk jeg spørsmål om jeg ville synge i to bryllup. Den ene bruden ønsket 1 sang i kirka, og til det andre bryllupet ønsket de et par sanger inne på festen - dessverre var jeg i Italia da dette bryllupet fant sted, men jeg kunne stille opp i det andre. Bruden visste ikke hvem jeg var, men utenfor teltet hadde hun hørt en stemme hun likte godt. I og med det ikke var den mannlige stemmen, så kunne det kun være meg. Først fikk jeg inntrykk av og kunne velge sang selv bare den var romantisk, men så fikk jeg beskjeden - jeg måtte synge en spesiell sang av Shania Twain. Ikke husker jeg hva den heter og ikke orker jeg søke den opp - den gir meg angst! I utgangspunktet syns jeg dette var en veldig vanskelig sang for meg og synge.

Jeg øvde en del sammen med dirigenten fra "The Commitments", som pusha meg. I følge han er jeg sopran, så registeret mitt skal fint klare den sangen hvis jeg bare tørr og gi gass. Det gikk fint på hver eneste øvelse, selv de to i kirka. Vi testet utstyret i kirka dagen før, og timen før seremonien. Presten ga oss beskjed om at utstyret var gammelt og dårlig, og at det sang på siste vers. Så flott. Seremonien starter og vi blir ropt opp helt i starten. Utstyret slåes på, pianoet spiller og idet jeg åpner munnen og skal synge så "POFF". HVA ER ODDSEN!? Nå finnes det ingen lyd i monitorer, mic eller høytalere. OMG! Jeg gjør meg klar til og beklage og gå ned fra alteret. Det er tross alt ikke vårt problem. Men neida. Pianisten foreslår at vi tar den acapella, og da får jeg skikkelig vondt i magen, fordi jeg a) i utgangspunktet syns sangen er vanskelig, b) vet jeg må tørre og gasse på for og treffe alle tonene, c) microfonen var min eneste støtte...  

Jeg så ut i salen og så et par kjente fjes, som gjorde meg ennå mer fortvilet. "Jeg må bare klare dette. Kan ikke la de tro noe annet". Så vi begynner..og mens jeg synger tenker jeg i hodet på verset som kommer etterhvert, hvor jeg må opp noen toner og gruuuuer meg. Hadde jeg bare hatt en mic. Kan ikke tenke på noe annet. Jeg går opp noen toner, men vet jeg lander på feil tone og dermed blir resten av sangen feil!! Vi er ferdige, folk klapper og jeg tørr ikke se noen i øynene. Jeg er så flau! Jeg er også gravid, hormonell og har høye forventninger til meg selv. Kanskje ikke de andre i salen visste hvordan sangen egentlig gikk?? Kanskje de ikke merket at jeg bomma? Jeg hadde rett og slett angst. Pianisten sa det hørtes veldig bra ut, men hva sier vel ikke menn for og berolige ei gravid dame. Sånn tenkte jeg iallefall, fordi jeg var så dønn misfornøyd! 

Men her er hva jeg egentlig er god for :-)  Første konserten min i Alta. 

 

Lillesøster og meg i vår. 

 

I går, i dag, i morgen...

Når jeg våknet i morges føltes det nesten som om det var julemorgen. Ikke vet jeg hvorfor, men det var en digg følelse. Så nå gleder jeg meg til jul og Mikke Mus og vennene hans! Så er det jo lørdag i dag, og mens jeg lå i senga og vurderte om jeg skulle stå opp, så kom jeg til og tenke tilbake til da jeg var 9-10 år og fikk lov og reise inn til byen helt alene, sammen med min venninne dengang. Lørdag var det store. Jeg fikk penger til bussen, penger til lørdagsgodis og 100 kr ved siden - det var jo rene himmelen. Jeg var riiik! Ikke bare det, men jeg fikk handle godis i BYEN - herre for et utvalg liksom :-)  Fine tider. 

Siden sist har jeg blitt sykemeldt pga svangerskapskvalme. Jeg teller ukene til det kan være over. I teorien skal det slippe taket nå - jeg er 13 uker, men når jeg var gravid med Adele var jeg dårlig helt til uke 18, og det sies jo at 2 svangerskap skal være verre sånnsett. Må jo være ærlig da og si jeg var mye dårligere i første svangerskap, men hverdagen er tre ganger så tung nå som jeg har et barn fra før og skal fungere både på hjemmebane og på jobb, samtidig som jeg skal prøve og ta vare på kroppen. Håper denne pausen kan gi meg den energien jeg mangler og at kvalmen gir seg asap! 

Nuvel. I morgen har jeg bursdag. Ka du tru? Jeg har ikke bestemt meg for om jeg vil ha biff, eller pizza. Ho, ho. Sånn er det å være gravid. Det blir litt opp til behovet/lysten den enkelte dagen. Men en ting jeg helt klart skal ha er jordbær m/krem. Jeg har siklet over den jordbær-haugen på Rema siden mandag, og nå må jeg bare få meg noe...jordbær, og det fortjent! 

 


Smukka mi og meg i vår :-) 

Les mer i arkivet » Februar 2013 » Januar 2013 » Desember 2012


hits